«فيصل مرداسي» با اشاره به اينکه سال گذشته سالي سخت و پرچالش براي فرش دستباف بود، اضافه کرد: با اين وجود از سال 2004 تاکنون صادرات فرش از 500 ميليون دلار بيشتر نشده که خوشبختانه در سال گذشته شاهد اين اتفاق بوديم.
او با تأکيد بر اينکه صادرات فرش دستباف ايران در سال 89 به 560 ميليون دلار رسيد، ادامه داد: در سال گذشته شاهد افزايش 4 درصدي ارزش وزني در صادرات فرش دستباف بوديم.
مدير مرکز ملي فرش آلمان، امارت، آمريکا، لبنان، ايتاليا و ژاپن را شش کشور مهم وارد کننده فرش دستباف از ايران دانست و تأکيد کرد: علاوه بر اين، کشورهاي قطر، سوئد، سوئيس، کانادا و انگلستان نيز با واردات بيش از 10 ميليون دلار فرش از ايران از جايگاه نسبي خوبي برخوردار هستند.
او تعداد کشورهاي دريافت کننده فرش دستباف در سال 89 را 36 کشور عنوان کرد و افزود: اين کشورها در مجموع 98 درصد فرشهاي صادر شده از ايران را به خود اختصاص دادند.
به گفته اين مقام مسوول 72 ميليون دلار از صادرات فرش به کشورهاي سنتي خريدار فرش دستباف مربوط نميشود که بالغ بر 13 درصد از سهم صادرات فرش در سال گذشته است.
او اين تغييرات را از نتايج ايجاد بازارهاي جديد براي فرش دستباف برشمرد و يادآور شد: امسال علاوه بر تلاش براي برپايي نمايشگاهها در کشورهاي سنتي خريدار فرش دستباف به بازارهاي جديد نيز توجه ويژه ميشود.
مدير مرکز ملي فرش ايران بيان داشت: از مهرماه سال گذشته صادرات فرش ايران به آمريکا تحريم شد که اين اقدامي ظالمانه است و ظلم به شهروندان آمريکايي به شمار ميآيد.
او افزود: ورود فرش دستباف ايران به برنامه پنجم توسعه از اقدامات شاخص سال گذشته است ضمن اينکه تحقق بيمه قاليبافان براي 49 هزار نفر از ديگر دستاوردهاي مرکز ملي فرش ايران به شمار ميآيد .
«مرداسي» خاطرنشان کرد: با دستور وزير بازرگاني پيشبيني ميشود از تخفيف ويژه شرکت نمايشگاههاي بينالمللي بهرهمند شويم.
112/
انتهای پیام/